Belangrijk: VC Maasdal en Corona

VC Maasdal Coronavirus

Zoals bekend gelden er de nodige corona-maatregelen waar we allemaal mee te maken krijgen.
Daarom kun je hier een overzicht vinden met alle geldende maatregelen.

Waarom al deze regels? Het is belangrijk voor elkaars gezondheid en ook om te zorgen dat het volleybalseizoen niet opnieuw stil komt te liggen. In de regio wordt gecontroleerd op sportaccommodaties en bij (te veel) overtredingen zullen de accommodaties van Menswel worden gesloten.

Belangrijkste regels kort samengevat:

  • Blijf thuis bij gezondheidsklachten en/of (milde) symptomen.
  • Houdt zoveel mogelijk de 1,5 meter regel in acht als het spel stil ligt en voor/na de trainingen en wedstrijden.
  • Graag thuis omkleden en thuis douchen. Maak geen gebruik van de kleedlokalen wanneer dit niet noodzakelijk is. Dit geldt straks ook voor de bezoekende teams. Er mogen maximaal 5 personen gelijktijdig in het kleedlokaal, waarvan maximaal 3 personen tegelijk mogen douchen. Alles op 1,5 meter afstand.
  • Er is géén publiek toegestaan bij trainingen en wedstrijden.
  • Na elke activiteit (trainingen, wedstrijden) dienen alle gebruikte materialen gereinigd te worden. Het team is hier zelf verantwoordelijk voor en desinfectiemiddelen zijn aanwezig in de sporthal.
  • Ga niet (te vroeg) voor aanvang van een training of wedstrijd de sporthal in. Ook na afloop dienen de teams zo snel mogelijk de sporthal weer te verlaten.

Thuiswedstrijden in Wessem, Maasbracht en Heel:
Na overleg met Stichting Menswel is besloten om een aantal thuiswedstrijden te verzetten qua tijd, of te verplaatsen naar de Andreashal in Maasbracht of de sporthal Reutsdael in Heel. Dit heeft alles te maken met de beperkte ruimte in sportzaal De Tump in Wessem en het maximaal toelaatbare aantal personen op deze locatie.
De locaties zijn inmiddels op het wedstrijdprogramma aangepast en zichtbaar op de Nevobo website en app. Hou dus zelf goed in de gaten waar de thuiswedstrijd gespeelt gaat worden.

Uitwedstrijden:
Een ander aandachtspunt is het spelen van uitwedstrijden. Aangezien de corona-maatregelen per gemeente kunnen verschillen willen we jullie vragen om als team vooraf de website van de thuisploeg te checken. Voorbeeld: niet in alle zalen kan gebruik worden gemaakt van kleedlokalen en douches. Ook is publiek (net als bij ons) vaak niet toegestaan.
Vrijwel alle clubs vermelden hun regels op hun website zodat deze voor iedereen te vinden zijn. Dus check deze vooraf zodat je als team niet voor verrassingen komt te staan!