Start seizoen 2020-2021

Ondanks dat velen van jullie nog aan het genieten zijn van de zomer kijken we alvast vooruit naar de start van het nieuwe volleybalseizoen 2020 – 2021. Om ons goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen gaan we eind deze maand weer starten met de trainingen.

De indeling van de teams voor komend seizoen zijn vanaf vandaag ook hier op de website terug te vinden.

De Nevobo-competitie zal dit jaar starten op zaterdag 19 september 2020
Alle concept wedstrijdprogramma’s zijn al te vinden op: https://www.volleybal.nl/competitie/vereniging/CKM0K0X
of natuurlijk via de Nevobo “Mijn Competitie” app op de telefoon.

Corona (COVID-19) maatregelen nieuwe seizoen:

Anders dan andere seizoenen zullen we extra rekening met elkaar moeten houden in verband met het Corona-virus waar we nog altijd mee te maken hebben. VC Maasdal volgt ten alle tijden de adviezen van het RIVM en het NOC-NSF. Ook de volleybalbond Nevobo en de Stichting Menswel (beheer en exploitatie sportaccommodaties in Maasgouw) hanteren deze richtlijnen.

Wij verwachten dan ook van alle leden dat zij zich houden aan de regels. Gezond verstand gebruiken staat daarbij voorop!

Alle voorschriften / regels zijn hier terug te vinden: Corona-voorschriften VC Maasdal 

Wedstrijdzaken en wedstrijdwijzigingen:
Wij vragen jullie het concept- wedstrijdprogramma goed te bekijken. Tot 31 augustus kunnen er relatief eenvoudig wedstrijden verplaatst worden. Daarna gebeurd dit op de gebruikelijke manier (met toestemming van beide teams).

Verder willen we jullie vragen (mede op verzoek van de Nevobo) het aantal wedstrijdwijzigingen gedurende het seizoen zoveel mogelijk te beperken. Alleen in uiterste gevallen is het de bedoeling om een wedstrijd te verzetten.
Zoals gebruikelijk eerst graag zelf contact opnemen met de betreffende tegenstander, daarna pas aanvragen/doorgeven via het wedstrijdsecretariaat: wedstrijdzaken@vcmaasdal.nl.

Trainingen die niet door kunnen gaan graag ook doorgeven (tot uiterlijk 1 uur voor start training) zodat de zaalhuur op tijd kan worden afgemeld.

Fluiten en tellen wedstrijden
De indeling voor komend seizoen (2020-2021) is als volgt:

Wedstrijd team Scheidsrechters Tellers
Heren 1 Heren 2 Dames 3
Heren 2 (donderdagavond) Heren 1 Dames 2
Dames 1 Dames 2 Dames 3
Dames 2 Dames 1 Dames 1
Dames 3 Heren 1 Ouders (dames 3)

Zoals voorgaande jaren is elk team zelf verantwoordelijk voor de verdeling van de taken. Let daarbij op de benodigde licenties die nodig zijn voor het fluiten van bepaalde wedstrijden. Het verzoek aan elk team om z.s.m. een schema op te stellen zodat wij deze schema’s kunnen verzamelen en ophangen in de sporthal.
Onderling ruilen is toegestaan, maar zorg dat het spelende team hier van op de hoogte is.