Noodgevallen

Naar aanleiding van de hartstilstand van een speler van Twente ‘05 3, tijdens de wedstrijd Time-Out ’75 – Twente ’05 3, kregen wij een tip doorgestuurd van de Ambulance Groep.

Hulpverleners willen natuurlijk graag snel contact opnemen met familieleden of andere personen om te informeren over de situatie van het slachtoffer. Ook kan dan specifieke informatie worden gevraagd (denk aan bloedgroep, gebruikte medicijnen, allergieën, enz.). Bij een ongeval hebben de slachtoffers vaak wel een GSM bij zich, maar hulpverleners weten niet welke personen uit de telefoonlijst dan gelijk gewaarschuwd moeten worden of wie aanvullende informatie over het slachtoffer kan geven. Om te voorkomen dat kostbare tijd verloren wordt, is de ICE code afgesproken.

Een ICE code houdt in dat iedereen in zijn GSM een adres creëert onder de naam “ICE” (In Case of Emergency). Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die gecontacteerd moet worden in geval van nood. Indien u verschillende nummers wilt opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3 etcetera. ICE is internationaal erkend als afkorting. Daarom raden wij spelers aan om een ICE-adres in hun telefoon te zetten.

Noodgevallen VC Maasdal